У Литві відбудеться презентація книги 3 листопада о 17.00 м. Каунас, Центральна бібліотека. У своїй книзі дослідниця пише: «Приготування їжі – це комунікація, тематично-емоційне налаштування на певну тональність зустрічі за столом. Приготування став – відповідальний процес, варто призвичаїтися, щоб готувати самостійно, щоб знати, що у вашій їжі. Це також дає змогу змінювати кількість цукру та жирів або просто замінювати їх більш здоровими інгредієнтами. Насолоджуйтеся. Колекціонуйте приємні емоції! Смакуйте життя, вивчайте їжу і культури світу.
Формула здоров’я: «Детокс меню: велика тарілка — мало їжі».
Приготовлена власноруч їжа буде більш усвідомлена, ніж випадкова. Схожою зміною у поведінці може бути рішення про готування вдома два рази, три рази чи навіть щовечора протягом тижня. Шанс, що ця їжа буде здоровішою, ніж та, що ви їли раніше, значно вищий. Їжа — одна із великих радостей життя, і оптимізація вашого здоров’я означає ідентифікацію продуктів і поведінки, яка задовольнить вас, охороняючи ваше довгострокове здоров’я. Робіть заготовки вдома. Заправка для пасти, креветки, овочі, курочка – те, що швидко можна приготувати.
Тренд — домашня їжа. Як урізноманітнити домашню їжу? Є вислів: «Поспішайте додому й на роботу», тобто насолоджуйтеся зміною обстановки й почувайтеся щасливими вдома й в офісі».
P.S.
Це персональний нотатник з рекомендаціями. Протягом 2000-2023 років Вероніка Чекалюк збирала рецепти і враження, досвід частування, записувала цікаві історії та легенди, почуті від блогерів, друзів, знайомих, прочитані у відкритих джерелах. Експериментувала і подорожувала, організовувала лекції та майстер-класи.
За посиланням, книга-нотатник (видання 1) Книга Їжа як комунікація, Вероніка Чекалюк в магазині книг Наш Формат