Вероніка Чекалюк: «Коли приходите до когось і бажаєте налагодити комунікацію, то варто зробити якийсь невеличкий смачний сюрприз для того, щоб далі вам солодко спілкувалося з цією людиною, особливо, якщо це спілкування з дітьми»…
Учора, в стінах найзатишнішої центральної публічної бібліотеки м.Каунаса, відбулася камерна презентація книги “Їжа як комунікація” відомої науковиці, журналіста, піар-менеджера, художниці, іміджмейкера, красуні-кухаря-експериметатора Вероніки Чекалюк.
За збігом обставин автор не змогла долучитися наживо, але була жива аудиторія, яка прагла спілкування, тому пані Вероніка люб’язно доєдналася до нас онлайн, – ділиться враженнями організаторка презентації, харизматична поетеса, лінгвіст, громадська діячка Леся Мудрак.
Взагалі сама Вероніка- всесвіт: безкраїй, розмаїтий, в якому вирує нестримна енергія, з усіма галактиками, зорями, планетами та іншими астрономічними об’єктами.Тому й не дивно, що книга “Їжа як комунікація” має особливий стиль написання: органічне поєднання наукової, публіцистичної та художньої стилістики.Це- приватний нотатник, у якому ми знаходимо творчість в усіх її виявах: приготування їжі, гостинність +авторські ілюстрації. Саме творча складова надає книзі особливої енергетики і естетизму.
Мене особисто, як митця, вражає чітка структурованість тексту, математична точність: якщо авторка пише, до прикладу, про прес-сніданок, чи іміджевий дипломатичний прийом- дії розписані похвилинно.Певні розділи навіть можна порівняти з математичними формулами
Головний меседж книги: їжа має вплив на лібідо, стосунки, безпеку, продуктивність, комунікацію, енергетику, формує світогляд та імідж індивіда. Автор фокусує увагу на тому, як швидко й смачно готувати, сервірувати й ефективно провести звану вечерю (обід) у вузькому колі.
Упродовж презентації Вероніка Чекалюк ділилася своїм життєвим досвідом і спостереженнями, різними історіями й спогадами. Присутні ставили питання, що стосувалися її приходу в гастрономічний світ, просили порад: як уникнути вживання великої кількості фаст-фуду, як не заїдати солодощами стрес; цікавилися, яку їжу в повсякденному житті обирають політики.
Під час зустрічі Вероніка наголошувала на атмосфері й стилі харчування, на естетиці споживання.
Це викликало приємні емоції в гостей презентації.
А я, як модератор дійства, наважилася прочитати свій поезопрозовий етюд про каву, аби так само гармонійно й вишукано завершити півторагодинне дійство.
Книга «Їжа як комунікація» видана в Україні, у видавництві “Наш формат”.Привертає увагу жовто-блакитна стрічка-закладика.
Книгу можна знайти у Відні, в бібліотеці Токіо, в київських бібліотеках і книгарнях.
Найближчим часом очікуємо в Литві.
Презентація відбулася завдяки сприянню директорки Nomeda Domeikiene та клубу “Центр взаємодії”(очільник- громадський діяч та бібліотекар Олена Костриця).
Наш незмінний інформаційний партнер- Ольга Саєнко.
Вдячна кожному, хто знайшов час і бажання долучитися до розмови з неповторною Веронікою Чекалюк.
До майбутніх книжкових зустрічей!, підсумувала теплу зустріч, пані Леся Мудрак.
Вероніка Чекалюк зворушена і вдячна Лесі Мудрак, котра є Музою для багатьох сучасників. Леся організувала неймовірну зустріч, запросила інтелігентних людей, створила емоційну атмосферу, подрувала прекрасну тематичну поезію про каву.
Авторка книги каже: «Ще раз дякую за безцінний внесок у презентацію моєї книги. Ти завжди вражаєш мене своєю ерудицією та багатством твого світогляду та легкістю спілкування.
Ти не лише виглядала дивовижно на цій події, але й робила її особливою своєю гостротою думки та елегантністю. Лесю ти вмієш надихати людей, завжди поважаю твою думку, ціную час! Дякую за прекрасних людей, котрі долучилися до нас! надзвичайно важлива зустріч у нелегкі часи.
Тобі притаманна неймовірна елегантність та чарівність, і завдяки тобі будь-яка подія стає особливою. Щиро вдячна за запрошення», – з найкращими побажаннями та величезною вдячністю, Вероніка
Книги передано для бібліотек, а поки ось цей лінк, для нетерплячих і захоплених ідеєю)
https://nashformat.ua/