Ми зустрілися із авторкою неймовірної книги «Їжа як клмунікація», котра вийшла на Amazon і доступна читачам у Європі та США, зокрема, безкоштовно: Вероніка Чекалюк надала охочим можливіть вільного скачування у додаток для електронних книг.
«Щодня світ дарує нові враження, смаки, вподобання змінюються або стають більш усталеними. Спершу вийшов мій нотатник у тестовому режимі «для своїх», більшість примірників подарувала бібліотекам, друзям, журналістам, рестораторам, провела низку зустрічей, освітніх майстер-класів і презентацій. Отримала колосальну кількість відгуків, захопливих вітань, прохань «хочу ще», «далі буде?». Поки готувала це видання до друку, листувалася із викладачем М. Адам, авторкою курсу «Introduction to Food and Health» Стенфордського університету, завершення якого додало сміливості аби опублікувати гастрономічні нотатки. У цьому виданніз’явилося кілька нових думок і планів, про які читачі дізнаються згодом. Я розумію, що це проект соціальний а не комерційний», – розповідає пані Вероніка.
Дистриб’ютори назвали нотатник «Їжа як комунікація» простором ейфорії. Критики обрали у топ літа 2023: «5 книг про те, як пережити бентежні часи». Справді, смачна їжа заспокоює, дає ефект перенесення, відчуття захищеності. Апетит – ознака здорової людини, прагнення їсти не лише свіжу, а й естетично оформлену їжу – ознака гармонійної особистості. Їжа буває «жива» – корисна і смачна та «мертва» – важка, штучна, яка викликає тимчасове покращення настрою й згодом погіршення здоров’я.
Книга-нотатник присвячена тому, як їсти смачно, пригощати й комунікувати, керувати настроєм, досягати емоційного контакту зі співрозмовниками. Життя кожного – це спогади і мрії. Емоції – це сигнали, які варто чути й транслювати відповідно до стратегії комунікації: дружити, закохувати, дякувати, пробачати, навчати, розважати, вшановувати тощо… Отже, запрошую у світ смачного спілкування за столом, на снігу, на траві під час пікніку, у машині, літаку, спальні і всюди, де уява дозволяє, – розповіла авторка нотатника.